Homme ametisse asuvale Barack Obamale on pandud ülikõrged ootused ja lootused ning juhul, kui ta neid ei täida, võib USA ühiskonda tabada totaalne pettumus. Hetkel on aga riigis võtnud võimust superstaar Obama „messiakultus,“ mis avaldub tavainimeste meeleoludest suveniirideni.


"Ta pole Sõna, mis on saanud lihaks, vaid sõna triumf liha üle," kinnitas USA liberaalne poliitik Ezra Klein oma blogis.
Martin Luther King Jr. kabeli dekaani Lawrence Carteri sõnul näevad paljud ameeriklased Obamas aga jumalikku märki segastel aegadel.
"See on Uus Testament," iseloomustas MSNBC vaatleja Chris Matthews tema vaateid.


Isegi kui jumalikud märgid kõrvale jätta, kehastab Obama praegu majandusraskustes ameeriklaste jaoks mingil määral superstaari, kes peaks lõpetama hoobilt kõik probleemid. Vähemalt valimiskampaania ajal oli tema põhisõnumiks "muutus," kui Obama vastandas end praktiliselt igas valdkonnas Bush’ile.
Teisalt on Obama viimastel nädalatel hakanud oma varasemaid lubadusi veidi ümber sõnastama või minema kompromissidele. Vähemalt esimesed märgid, mis viitavad tema varasemate lubaduste ja tegelike tegude teatavat erinevust, on olemas.
Juba on geiaktivistid tauninud, et vaatamata varasemale tolerantsusele osaleb uue presidendi homsel ametissenimetamisel homovaenulik vaimulik. Samas osaleb tseremoonial homomeelne vaimulik.
Obama lubas kampaania ajal viivitamatult sulgeda Guantanamo vangilaagri, kuid hiljuti teatas ta, et vangla likvideerimine pole nii kiiresti võimalik.
Ka pole ta midagi öelnud Gaza kriisi kohta, kuigi tema toetajad väljendasid arvamust, et Obama pole veel ametis. Küll ta siis hakkab ütlema, kui presidendiks saab, loodavad toetajad.

Väidetavalt oli Obamal probleeme valimiskampaania ajal juudi valijaskonnaga ja seetõttu ei soovinud ta nende meelsust pahandada.
See-eest on ta lubanud majanduse turgutamiseks abipakette. Kuidas need aga teostuvad, seda näeb lähikuudel.


Kui mõnede jaoks on Obama Ameerika lunastaja, siis mitmed sektandid ja vandenõuteoreetikud on veendunud, et ta viib riigi veel suuremasse kaosesse või et ta on koguni Antikristus. Googeldades võib leida päris mitmeid vastava sisuga saite.
"Obama plaanib tungida Iraani ja alustada III maailmasõda," ennustab humoristlik Reverend Hollywood. "Obama siirdub Rooma ja saab Antikristuseks."

 
Reverend Tim LaHaye lükkab aga kõik taolised spekulatsioonid ümber: "Antikristus ei saa olla ameeriklane, seega mitte Obama."
Teoloogide arvates on Antikristus keegi, kes peab end Messiaks, kuid kes seda tegelikult pole. Kristlased on veendunud, et enne Kristuse tagasitulekut tõuseb esile Antikristus, keda ja kelle veendumusi hakkavad paljud järgima.
Johannese Ilmutuse raamatus kirjeldatud Antikristusest kujuneb mitte ainult kirikuvürst, vaid ka poliitiline tegelane, kelle tegutsemise ajal on peaaegu kõik veendunud, et tegu on Messiaga, kuni juhtub midagi, mis selle väite ümber lükkab. Näiteks tema surm.


Mõned Antikristuse teoreetikud on veendunud, et see isik võib ilmuda näiteks mustanahalise või naisterahva kujul või lausa mitme isikuna.
Ühe peamise faktina Obama seostamiseks Antikristusega on pakutud tema nimekuju, mis algab "o"-tähega ja lõpeb "a"-tähega ja milles nähakse satanistlikku võrdumit Ilmutuse raamatus mainitud jumaliku "alfa" ja "oomegaga."
Teisalt on nimes Barack Hussein Obama kokku ladina tähti 18 ehk 6+6+6, mis on Saatana arv. Kokku on vandenõuteoreetikud leidnud üheksa Antikristuse tunnust, millele väidetavalt vastab ka Obama.
Obama pole Messias ja veel vähem Antikristus. Kuigi Antikristuse tegudele on ehk kõige lähemal George W. Bush, siis vaevalt ka tema seda tiitlit kannab.


Küll saab Obama presidendiks ülimalt keerulisel ajal, mil riiki on tabanud majanduskriis. Lisaks tuleb tal tegeleda veel kahe sõjaga – Afganistanis ja Iraagis. Ühendriikide ajalugu on paraku seni näidanud, et kõige räpasema töö peavad selles riigis ära tegema neegrid ja Obama superstaari staatus ei pruugi kaua kesta.