Vastavalt protokollile eriti ei huvitanud Vene peaprokuratuuri Litvinenko polooniumiga mürgistamise asjaolud, kirjutab Kommersant.

Küsimused puudutasid Berezovski äritegevust ja tema sugulasi ning olid seotud tema kontaktidega teiste inimestega, eelkõige Jukose aktsionär Leonid Nevzliniga ja poliitilist asüüli otsiva ajakirjanik Jelena Tregubovaga.

Berezovski mainis ka inimeste nimesid, keda ta kahtlustab Litvinenko tapmise korraldamises. „Enne seda kui ma sain teada, et tapmiseks kasutati polooniumi olin veendunud, et Putin ei ole asjaga seotud – see tundus ebausutav, kuna selline samm mõjunuks tema poliitiku imagole laastavalt.”  Ta lisas, et polooniumi kasutamine ei jäta mingit kahtlust, et vene riigivõimud on seotud Litvinenko mürgitamisega.

Mõrva täideviijaks peab Berezovski ärimees Aleksandr Lugovoid.  „Polooniumi jälg Lugovoi taga ulatub üle terve Euroopa, kulgedes ka minu kontorist läbi,” sõnas ta. Tema sõnul said tema kahtlused kinnitust pärast seda, kui Lugovoi keeldus tulemast ütluste andmiseks Suurbritanniasse.