Kui Pakistani üksused bin Ladeni Abbottabadis asuvasse elamusse jõudsid, olid ameeriklased juba Afganistani poole tagasi lennanud, võttes kaasa nii esiterroristi kui ka tema poja surnukeha, vahendas Al Arabiya.

Pakistani julgeolekujõud leidsid sündmuspaigalt neli kuulihaavadega surnukeha ning pidasid kinni kaks naist ja kuus 2-12-aastast last. Mõningatel andmetel oli vahi alla võetuid kokku 16.

Bin Ladeni elupaigas kinni peetud isikud rääkisid Pakistani julgeolekujõududele, et Osama ei olnud relvastatud ning mitte keegi ei tulistanud Ühendriikide kopterite ega eriüksuslaste suunas.

Kaaslinlaste sõnul ei olnud hoonekopleksis elav perekond kuigi suhtlemisaldis, näiteks ei lubatud kuue aasta jooksul, mil nad seal elasid, mitte naabruskonna naisi oma majja ning keelasid ka oma naistel naabreid külastada.

Kui juhtus, et naabruskonnas elavatel lastel lendas mänguhoos pall üle hoonet ümbritseva aia, siis ei lubatud neil kunagi sellele järgi minna.

„Kui pall üle müüri lendas, siis ei lubatud neil seda ära tuua, vaid värava avanud käsi ulatas neile raha, et nad saaksid osta uue palli,” rääkis kaaslinlane Mohammad Fayaz ning lisas, et naabritel ei olnud aimugi, et maailma kõige tagaotsituim mees sealsamas nende kõrval elutseb.