Mõlemad allveelaevad, 150 meetrit pikk Vanguard ja 138meetrine Le Triomphant, said 3. või 4. veebruaril Atlandi ookeani all toimunud õnnetuses kõvasti viga. Et laevad põrkasid kokku madalal kiirusel, ei saanud keegi meeskonnaliikmetest viga, ütles Briti mereväe ülem admiral sir Jonathon Band täna BBC teatel.

Nii Prantsusmaa kui ka Suurbritannia kinnitasid, et tuumareostuse ohtu õnnetuse tõttu ei ole. Vanguard tuli oma Faslane'i kodubaasi Clyde'i jõe suudmesse Šotimaale pukseerida, kuid Le Triomphant jõudis Bresti kodusadamasse omal jõul.

Kumbki allveelaev ei näinud teist hoolimata sellest, et nad on varustatud sonaritega. Tõenäoliselt peitub õnnetuse põhjus väga tõhusates sonarivastastes seadmetes.

"Kaitseministeerium peab selgitama, kuidas on võimalik, et massihävitusrelvadega varustatud allveelaev põrkab kokku teise massihävitusrelvis allveelaevaga keset maailma suuruselt teist ookeani," nõudis Šoti Rahvusliku Partei fraktsiooni juht Suurbritannia parlamendis Angus Robertson kaitseministeeriumilt aru.