Venemaa peaprokurör Juri Tšaika kinnitas, et eile esitati Suurbritanniast palve uurijate taaslubamiseks Venemaale, vahendab BBC.  Tšaika selgitas: „Ma ei välista, et pärast seda, kui meie endi esindajad on Suurbritanniast naasnud, võtame siin taas oma (briti) kolleege vastu.”

Esimest korda käisid  Briti uurijad detsembris Venemaal Litvinenko mõrva asjus infot kogumas. Britid pidid seal alluma rangele kontrollile: näiteks ei tohtinud nad ise tunnistajaid küsitledagi.

Enne brittide võimalikku Venemaale lubamist lähevad Moskvast teist korda Suurbritannisse teele Vene uurijad. Tšaika sõnul tahavad miilitsad Londonis peamiselt kõnelda kahe Suurbritanniast asüülisaanuga: ärimees Boriss Berezovski ja endise Tšetšeeni mässulise Ahmed Zakajeviga. Peaprokurör Tšaika kinnitas, et Vene uurijatel on Litvinenko mõrvast oma versioon – selle võisid toime panna välismaal elavad Vene kodanikud. Kokku tahavad miilitsad Suurbritannias küsitleda enam kui sadat inimest. 

Vene eksspioon Aleksandr Litvinenko kohtus enne oma saatuslikku haigestumist Londonis kolme endise luureagendiga - Dmitri Kovtuni, Andrei Lugovoi, Vjatšeslav Sokolenkoga. Kõik kolm on eitanud igasugust seotust mürgitamisega. Aleksandr Litvinenko suri 23. novembril Londonis radioaktiivse poloonium-210 mürgitusse.