Arhitektibüroo Broadway Malyan kavandatud maja, mida esialgu nimetatakse London Bridge’i torniks, peaks asendama samas piirkonnas praegu asuvad, 1970. aastatel ehitatud Southwark Towersi ärihooned, maksma läheks uus hiiglane 600 miljonit naela ehk üle 15 miljardi krooni.

Maailmas on praegu kõigest kuus veel kõrgemat ärihoonet, Suurbritannias teist nii kõrget ehitist ei ole - praegune uhkus Canary Wharf näiteks jääks London Bridge’i tornile alla enam kui 120 meetriga. 1991. aastal osalise pankrotiga 28 miljonit naela kaotanud Sellar Property Groupi tegevjuht Irvine Sellar kinnitab, et sel suvel antakse ehitusloa taotlus sisse. Kui luba käes, peaks hiidmaja 2005. aastaks valmis saama.

“Usun, et meil on hea võimalus ehitusluba saada,” arvab Sellar. “Kerge see ei ole, kuid meid on mitmelt poolt toetatud.” Teiste seas pooldab Sellari plaani raudteefirma Railtrack, kes kavatseb London Bridge’i jaama ümber ehitada ning kelle kavadega hiidhoone kenasti kokku sobiks.

Toetust on avaldanud ka kohalik omavalitsus, kes suhtub projekti esialgu siiski ettevaatusega - vaja on arvestada ka seda, kuidas torn linnavaadet mõjutab.

The Times