Pooduna leitud Bruno Piccolo, kes kuulus varasemalt ka ise maffia ridadesse, aitas politseil tuvastada 2005-aastal tapetud Itaalia poliitiku mõrvarid, edastab BBC.
Bruno Piccolo oli kurikuulsa Calabria maffia liige, kuni tuli avalikuks tema koostöö politseiga, misjärel Itaalia mõjukaim kuritegelik rühmitus mehe tagaselja surma mõistis.
Calabria maffia ehk `Ndrangheta ilmus meedia rambivalgusse uuesti tänavu augustis, kui Saksamaal Duisburgis mõrvati kuus rühmituse liiget.
"Häbistatu"
30-aastase Piccolo laip leiti salakorterist, kus mees elas politsei kaitse all. Mehe antud tunnistused olid määrava tähtsusega, et mõista kohut Itaalia lõunaosast Calabriast pärit poliitiku Francesco Fortugno mõrvarite üle. Fortugno lasti maha kaks aastat tagasi Piccolo kodulinnas Locris.
Fortugnole kuulunud kohvikus olid sagedasteks külalisteks ka mafioosod ja seetõttu õnnestus veretöö ajal kohvikus viibinud Piccolol tuvastada veretöö täideviinud inimesed. Tänu kuuluvusele maffia ridadesse teadis mees ka seda, kes andis poliitiku mõrvamiseks käsu.
Kuigi Itaalia ametivõimud lubasid Piccolole tagada täieliku turvalisuse, kui mees nõustub politseiga koostööd tegema, maksis ta ikkagi oma ülestunnistuste eest ränka hinda.
Piccolo pere ütles mehest täielikult lahti ning keeldus temaga suhtlemast ja Piccolo kodulinn Locri sai nimeks I`Indegno, mis tähendab häbistatut.
Bruno Piccologa juhtunu on krimiekspertide sõnul ilmeks näide sellest, miks põhineb `Ndrangheta maffia struktuur endiselt veresidemetel ja miks on sellest rühmitusest pärit niivõrd vähe informaatoreid, kes on olnud altid koostööks politseiga.