Sotsialistist president pole rahul katoliku kiriku meetmetega "sotsialistliku ühiskonna" loomise takistamisel ning kirjeldas rahvuskaaslasest kardinali Jorge Urosat kui "ebamoraalset inimest, kes peaks sutaani seljast võtma ja minema poliitikasse," teatas El Nuevo Herald.
"See pole põhiseaduse rikkumine ja ta teab seda," põhjendas Chavez oma poliitikat. Chavezi kavandatavad muudatused tühistaks piirangud presidendi tagasivalimise osas ja tema plaani järgi saaks presidenti tagasi valida rohkem kui kaks korda. Chavez on kindel, et rahvas kiidab selle ettepaneku referendumil heaks.

Tüli katoliku kiriku esindajaga sai alguse reedel, kui Chavez teatas plaanist suurendada oma võimutäiust ja viia põhiseadusesse sisse vastavad muudatused. Kardinal väitis seejärel, et Venezuelas pole mitte kunagi edukalt korraldatud presidendivalimisi ning parlament ja ülemkohus peaksid taastama konstitutsioonilise korra, mis likvideeriti eelmise aasta veebruaris toimunud referendumi järel.
"Kui siia ilmuks lihast ja luust Kristus, siis Urosa tuleks kirikust välja heita, sest ta on ebamoraalne ja talle tuleks anda neli jalahoopi eetika ja investituuri eest," kritiseeris Chavez. Lisaks oli tal teiste vaimulike kohta varuks veelgi krõbedamaid väljendeid.
"Referendum toimub kindlasti järgmise aasta veebruaris," lisas Chavez, kes sai Venezuela presidendiks 1999. aastal. Ta on tagasi valitud kahel korral.