Chávezi sõnul andsid valimistulemused mandaadi sotsialistliku revolutsiooniga edasi minna. "Leek on täna tugevam," lausus Chávez. "See on parteile suur võit. Sotsialismi ehitamise teed on toetatud ja nüüd me keskendume oma projekti süvendamisele ja laiendamisele."

Opositsiooni kandidaadid võitsid kubernerivalimised Zulia ja Miranda osariikides, mis on rahvaarvult maa kaks suuremat, kirjutas guardian.co.uk.

Sellegipoolest, nelja aasta eest võttis Chávezi erakond Venezuela Ühendatud Sotsialistlik Partei (PSUV) valimisvõiduga kontrolli 21 kubernerikoha üle 23st.

"Me oleme pühendunud sellele linnale ja kõige vaesematele," ütles Caracase linnapeaks valitud opositsiooniliider Antonio Ledezma uudisteagentuuri Bloomberg vahendusel. "Vabariigi presidendile on mul selline sõnum: meil on omavahel küll palju erimeelsusi, kuid ma kutsun presidenti üles meiega koos töötama, et Caracas päästa."

Opositsioon võttis võimu ka Caracase lähedal asuva peamiselt vaese elanikkonnaga Petare linnas, mis seni on olnud president Chávezile kindla toetuse allikas.

Kuigi Chávez on siiani populaarne vaeste valijate hulgas, on kiirenev inflatsioon, kuritegevuse kasv ja nafta hinna langus pannud valijaid kahtlema tema sotsialistlikus poliitilises programmis.

Valimisaktiivsus oli 65%, mis on uus piirkondlike valimiste rekord.