USA Luure Keskagentuuri uus juht Leon Panetta, kelle nimetas ametisse president Barack Obama, lõpetas BBC allikate sõnul programmi, niipea kui sellest möödunud kuul kuulis. Programm, mis ettevalmistamisest kaugemale ei jõudnud, võimaldanuks CIA-l läbi viia varjatud operatsioone võõrriikides.

Panetta on mitmetes meediakanalites viidatud anonüümsete allikate sõnul USA kongressi esindajatekojale programmist takkajärele teada andnud. Üksikasju hoiavad osalised enda teada, ka Cheney suu on lukus.

Esindajatekoja eesistuja, demokraadist Nancy Pelosi on väitnud, et CIA valetas talle korduvalt Bushi ametiajal, sealhulgas vägivaldsete ülekuulamismeetodite kohta. Ka väljapaistvad demokraatlikku parteisse kuuluvad esindajatekoja liikmed on öelnud, et CIA uus juht Panetta – samuti endine demokraadist poliitik ja kunagine Bill Clintoni Valge Maja personaliülem – on tunnistanud neile, et CIA on kongressile korduvalt valetanud.

Kongressi komitee, mis peaks luurajate järele valvama, pole süüdistuste kohaselt saanud adekvaatset informatsiooni Bushi "terrorivastase sõja" ajal. CIA süüdistamine on kongressis lahti läinud ajal, kui demokraadid üritavad läbi suruda uusi reegleid, mis laiendaks seadusandjatest järelevalvajate ringi.

Eelnõu, mis annab luurajatele lisaraha, kuid samas suurendab kongressi ja senati liikmete arvu, kellel on õigus saada samasuguseid salajasi briifinguid CIA tegevuse kohta. Eelnõu järgi peaks senise kaheksa kongressi liikme asemel väljavalitute hulka kuuluma lausa 40 seadusetegijat, kuid Valge Maja on sellise salajase info jagamise vastu.