Vägivald laste suhtes algas pärast ÜRO missiooni (UNMIS) saabumist Lõuna-Sudaani kaks aastat tagasi, kirjutas ajaleht The Daily Telegraph. Kahtlustavate hulgas on missiooni rahuvalvajad, sõjapolitsei ja teenistujad.

Ajalehe kinnitusel nägid nad UNICEF-i 2005.a raporti projekti, mis viitab sellele probleemile. Samas teatavad ka teised valitsusvälised organisatsioonid Sudaanis eksisteerivast olukorrast. Sudaani valitsus esitas ka videofilmi, kus ÜRO teenistujad seksivad kolme alaealise tüdrukuga.

Laste seksuaalne ekspluateerimine tõi kaasa lapsprostitutsiooni kasvu. Ühe lapse sõnutsi on see hea päev, kui ta päevas kolm dollarit kätte saab.

Väited laste seksuaalse ekspluateerimise kohta tulid pärast seda, kui uus ÜRO peasekretär Ban Ki-moon nimetas Darfuri probleemi lahendamist organisatsiooni esmatähtsaks ülesandeks. ÜRO peasekretäri abi rahuvalve küsimustes Jane Holl Lute teatas, et väited seksuaalse vägivalla kohta ei ole uued, kuid lisas, et nad käsitlevad neid sama tõsiselt nagu teisi väiteid.

Ajaleht teatas, et nende artikli alusel alustab ÜRO juurdlust Sudaani lõunaosas asuva ÜRO personali suhtes.

ÜRO missiooni eesmärk Sudaanis on riigi taastamisel abistamine pärast 23 aastat kestnud kodusõda.