Seoses ulatuslike rahutustega Põhja-Aafrikas on ebaselge, mis saab diktaator Muammar Gaddafi režiimi osalusest jalgpallimeeskonnas, kirjutas Bloomberg.

Gaddafi on läbi Lafico Juventuses suuruselt teine osalus. Võttes arvesse praegust Juventuse aktsia hinda börsil, siis on Liibüa isevalitseja osa väärtus umbes 12,8 miljonit eurot.

Lafico ametnik Khaled Zentuti kuulub Juventuse juhatusse, kes koguneb 28. veebruaril arutama poolaasta sissetulekute üle, kuid praegu pole teada ka liibüalaste esindaja sellele koosolekul osaleb.

„Ma arvan, et Laficol on praegu palju teisi siseriiklikke probleeme,” ütles Juventuse kõneisik Marco Re.

Liibüa valitseja Muammar Gaddafi lubas võidelda surmani riigkorda kukutada üritavate rahvamasside vastu. Väidetavalt on 41 aastat riiki juhtinud isevalitseja kasutanud protesteerijate laiali ajamiseks erinevaid tulirelvasid ning ka õhurünnakuid. Mitmed Liibüa välisriikides asuvad diplomaadid on teatanud, et astuvad ametist tagasi ning ei soovi enam Gaddafi režiimi teenida.

Erinevatel andmetel on Liibüas kokkupõrgetes valitsusele lojaalsete üksuste ja meeleavaldajate vahel hukkunud kuni 400 inimest.