„Tema pärast nimetavad nad mind prostituudiks,” ütles Nafissatou Diallo ajakirjale Newsweek. USA meedia oli seni hoidunud tema nime avaldamast, nagu seksuaalkuritegude võimalike ohvrite puhul tavaks on. „Ma tahan, et ta vangi läheks. Ma tahan, et ta teaks, et on mõned kohad, kus ei saa kasutada oma võimu, ei saa kasutada oma raha.”

Olles vaikinud üle kahe kuu pärast väidetavat kallaletungi, mida Strauss-Kahn ägedalt eitab, rääkis 32-aastane Diallo nüüd Newsweekile ja telekanalile ABC News 14. mail hotellitoas toimunust. „Ma tõukasin teda. Ma sain püsti. Tahtsin teda hirmutada ja ütlesin, et vaata, mu ülemus on siinsamas,” ütles Diallo Newsweekile. Strauss-Kahn olevat vastanud, et pole siin kedagi pealt kuulmas, ning jätkanud tema riiete seljast rebimist ja käe jalgade vahele ajamist ning sundinud teda oraalseksile.

Strauss-Kahni advokaadid on nimetanud intervjuude andmist ennenägematuks tsirkuseks, mille eesmärk on mõjutada avalikku arvamust. Ka mitu õiguseksperti on öelnud, et hageja intervjuud kriminaalmenetluse praeguses etapis on tavatu ja riskantne samm. USA meedia andmeil kaaluvad prokurörid ikka veel, kas süüdistus üldse kohtus käiku lasta, sest hageja tunnistustes on ilmnenud vasturääkivusi ja hotellis toimunut kirjeldades olevat ta ütlusi muutnud. Veel on selgunud, et USA-s asüüli taotledes esitas ta valeandmeid. Peale selle on meedias väidetud, et ta võib olla seotud kuritegevusega ja et olevat salvestatud telefonikõne, milles ta arutab marihuaana omamise eest vangis istuva kallimaga, mis kasu toob süüdistuse esitamine.

Tavatu käik

Mõningaid väiteid on Diallo püüdnud intervjuudes ümber lükata või selgitada. Näiteks kinnitas ta Newsweekile, et tal ei olevat mingeid kallimaid, ainult mõned sõbrad, kes on teda ära kasutanud. ABC-le tunnistas ta, et on teinud vigu, kuid et tema tunnistused hotellis toimunust on jäänud endiseks, kuigi täpse aja nimetamisega on tal olnud raskusi, sest olevat kaotanud juhtunu pärast pea.

„Ma tahan õiglust,” ütles Diallo ABC-le. „Jumal on mulle tunnistajaks. Ma räägin tõtt.”

Strauss-Kahni advokaadid kutsusid taas kord prokuröre süüdistustest loobuma. Diallo advokaat omakorda on süüdistanud Strauss-Kahni kaitsjaid räpases kampaanias ning alusetutes ja põlastusväärsetes rünnakutes.

Kriminaalasjade puhul soovitavad prokurörid üldiselt võimalikel tunnistajatel hoiduda asja väljaspool kohut käsitlemast. Osalt sellepärast, et vältida kas või väikesi kõrvalekaldeid asjaolude kirjeldamisel, sest see võib panna vandekohtunikke kahtlema. Loomulikult püüavad ka kostja advokaadid iga hageja sõna, mida saab tema vastu kasutada. Sedapuhku võivad Strauss-Kahni kaitsjad hakata rõhutama, et oma nime ja näoga usutlustes lagedale tulnud Diallo soovibki suurt tähelepanu või raha.  

Järgmine kohtuistung toimub 1. augustil.


Kronoloogia

Strauss-Kahni juhtum

13. mai:  Strauss-Kahn saabub New Yorgi Sofiteli luksushotelli.

14. mai:  hotelliteenija teatab politseile, et Strauss-Kahn ründas teda sviidis. Strauss-Kahn vahistatakse JFK lennujaamas.

15. mai:  Strauss-Kahn jäetakse vahi alla ja talle esitatakse süüdistus vägistamiskatses, seksuaalkuriteos ja isiku ebaseaduslikus kinnipidamises.

16. mai:  süüdistatav käib Manhattani kriminaalkohtu ees, kes teda kautsjoni vastu ei vabasta, vaid saadab Rikers Islandi vanglasse.

18. mai:  Strauss-Kahn astub IMF-i juhi kohalt tagasi ja teatab, et peab pühendama kogu energia süüdistuste ümberlükkamisele.

20. mai:  süüdistatav vabastatakse kautsjoni vastu, kuid peab elama ööpäevase valve all turvamajas Manhattanil.

6. juuni: Strauss-Kahn kinnitab kohtu ees, et ei ole süüdi.

30. juuni:  ilmub väiteid, et prokurörid kahtlevad hageja usaldusväärsuses.

1. juuli:  Strauss-Kahn vabaneb aresti alt pärast prokuröride teadet, et hotelliteenija on kohtule valetanud.

6. juuli: Prantsusmaa võimudele esitab kaebuse Tristane Banon, kes süüdistab Strauss-Kahni 2003. aastal tehtud seksuaalrünnakus.