"Polisei on kinni pidanud Venemaa kodaniku," ütles Reutersile Dubai politsei juht kindralmajor Dahi Khalfan Tamim. "On teada kahtlusalune, kuid me siiski jätkame uurimist. Siiski on asi selge ja pole kahtlust, mis toimus. Tapmise taga oli organiseeritud kuritegelik rühm.

Tamim lükkas ümber meedias levinud teated, nagu oleks Jamadajev rünnakus ellu jäänud. "Teda tulistati ja ta suri kohe kohapeal," selgitas Tamim. "Temaga oli kaasas kaks inimest. Nad olid relvastamata, kuid üritasid ründajale vastu hakata, kuid tal õnnestus põgeneda. Üks neist väidab, et relvastatud mees lõi teda püstolipäraga enne pagemist. Tal on peahaav."

GRU-le ehk Venemaa sõjaväeluurele allunud tšetšeenidest koosnenud pataljoni Vostok juhtinud alampolkovnik Sulim Jamadajev oli veel mullu üks kahest Moskva poole hoidvast tšetšeeni sõjapealikust, kes ei allunud otse Venemaa Föderatsiooni kuuluva Tšetšeenia Vabariigi presidendile Ramzan Kadõrovile, vaid otse Venemaa relvajõududele.

Sulim Jamadajevi vanem vend, polkovniku auastmega Ruslan, kes oli aastail 2003–2007 riigiduuma liige ning kandideeris 2004. aastal Tšetšeenia presidendiks, tapeti mullu septembris Moskvas.

Tšetšeeni pagulaste teatel on viimase poole aasta jooksul Istanbulis tapetud kolm tšetšeeni ja Viinis üks.

Venemaa Föderatsiooni kuuluva Tšetšeenia vabariigi president Ramzan Kadõrov on ümber lükanud väited, nagu olnuks ta nende mõrvadega seotud. 2004. aastal tapetud Tšetšeenia presidendi Ahmad Kadõrovi poeg Ramzan astus vabariigi presidendi ametisse 2007. aastal varsti pärast seda, kui oli täitnud ametikohal nõutava 30 aasta ea alampiiri.

Noorem Kadõrov on oma valitsusajal täitnud pea kõik vabariigi olulised ametikohad omaenda Tšetšeenia kaguosast mägedest pärit Tsentoroi teipi (klanni) kuuluvate inimestega. Jamadajevid kuuluvad teise Benoi teipi, mis on seotud Tšetšeenia pealinnast ida poole jääva Gudermesi linnaga. Vähemasti varem on Benoi teip olnud samuti üsna mõjukas, sest kuulub koos Tsentoroi teibiga suuremate klannide hulka.

Jamadajevite ja Kadõrovi võimalikud hõõrumise teeb eriti huvitavaks asjaolu, et mõlemad pooled toetasid endiste iseseisvuslastena Teises Tšetšeenia sõja Moskvat.