"Adam Delimhanov on Sulim Jamadajevi mõrva taga," ütles Dubai politseiülem kindralleitnant Dahi Khalfan Tamin. Ta lisas, et kaks Dubaist lahkunud Venemaa kodanikku ja üks Kasahstani kodanik on mõrvaga seoses tagaotsitavad, kutsudes Kremlit üles selliseid tapjaid ohjeldama, kirjutas Times Online.

Venemaa sõjaväeluurele (GRU-le) allunud erivägede pataljoni Vostok endine ülem alampolkovnik Jamadajev tapeti 28. märtsil Dubais, kus ta oli valenime all elanud sestsaati, kui tema riigiduuma liikmest vend Ruslan Jamadajev septembris Moskvas peaminister Vladimir Putini kontori lähedal tapeti.

Ametivõimud Moskvast on seegi kord öelnud, et Venemaa ei saa Delimhanovit Dubaile välja anda, kuna Venemaa põhiseadus keelab riigi kodanike teistele riikidele väljaandmise. Kindral Tamin lubas Delimhanovi vahistamiseks anda rahvusvahelise käsu Interpoli kaudu.

Samasugune lugu oli ka praegu riigiduumas istuva endise FSB alampolkovniku Andrei Lugovoiga, keda Suurbritannia on nõudnud Venemaalt välja, et uurida tema võimalikku osalust dissidendiks pööranud endise kolleegi alampolkovnik Aleksandr Litvinenko mürgitamist polooniumiga Londonis.

Tamin nimetas tulistamist tšetšeeni hõimude ehk teipide omavaheliseks räpaseks arveteõiendamiseks. Tõesti on Venemaa Föderatsiooni kuuluva Tšetšeenia presidendi Ramzan Kadõrovi välismaal – näiteks Istanbuli linnas Türgis – elavaid poliitilisi vastaseid viimase viie kuu jooksul ridamisi tapetud. Ja samuti on Kadõrovi valitsemise ajal nimetatud Tšetšeenias kõrgetesse riigiametitesse tihtipeale Kadõrovi enda Benoi teibi liikmeid.

Jamadajevid kuuluvad Tsentoroi teipi, mis on – samuti kui Benoi teip – üks suuremaid tšetšeenide hõime. Mõlema hõimu liikmeid loetakse kümnetes tuhandetes.