Egiptuse merendusameti juht Mahfouz Taha Marzouk kinnitas reedel, et al-Salam 89 uppus Punasesse merre 70 kilomeetri kaugusel Egiptuse sadamalinnast Hurghadast.

„Päästjad ja päästelennukid ning -paadid on väljasja otsivad laeva, meie püüame ka laevaga kontakti saada,“ lausus Shukri.

Mees ütles, et ei tea, mis võis juhtuda, kuid Saudi poolel oli väga halb ilm, tuuline ja sadas vihma. „Kõik võimalused on olemas,“ lisas ta.

Egiptuse uudisteagentuur MENA teatas, et laeval oli 1158 Egiptuse, 99 Saudi Araabia, 6 Süüria ja 4 Palestiina elanikku. Pardal oli üks kodanik ka Kanadast, Jeemenist, Omaanist, Sudaanist ja Araabia Ühendemiraatidest. Laeva meeskonda kuulus umbes 100 inimest.

Egiptuse transpordiminister Mohammed Lutfy Mansour ütles, et laev täitis turvanõudeid ning laevas oli õnnetuse ajal vähem reisijaid, kui see kanda suutis.

Laev lahkus Dubah'st kell 18.30 ja pidi kell kaks öösel jõudma Egiptusesse Safaga sadamasse, kuid ei jõudnud sinna.

„Me kaotasime ühenduse laevaga veidi pärast seda, kui ta lahkus Saudi sadamast,“ lausus üks merendusametnik.

Viimati nähti laeva 100 kilomeetri kaugusel Dubah' sadamast.

Laev kuulub Egiptuse firmale el-Salaam Maritime Transport Co. Mõned reisijatest olid usutavasti palverändurid, kes naasid hadžilt, peamiselt olid laevas aga egiptlastest töölised.

Al-Salaam 89 mahutab kuni 1400 reisijat.

Kadunud laeva sõsaralus al-Salaam 95 uppus oktoobris Punasesse merre, kui oli kokku põrganud Küprose reisilaevaga. Peaaegu kõik reisijad päästeti.