Trepaškini hinnangul võttis temaga juba 2002. aastal ühendust üks vastuluuraja nimega Viktor, kirjutas The Sunday Times. Väidetavalt palus Viktor vaikima sundida mitte ainult Berezovskit ja Litvinenkot, vaid ka viimase kirjutatud raamatu „FSB laseb Venemaa õhku“ kaasautorit Juri Feltišinkit, kes elab USA-s.

„Kõik, millest Viktor mulle rääkis asetus oma kohtadele, kui ma sain teada, et Litvinenko mürgitati. Sellest hetkest alates ei jäänud kahtlust, et mõrva taga on FSB“, sõnas Trepaškin.

Ta lisas, et taolist mõrva ei saa teostada ilma riigi abita ja selle täideviimise eesmärk on näidata FSB mustajatele, et nad ei saa elada ohutult.

Trepaškin vahistati ja mõisteti 22. oktoobril 2002. aastal neljaks aastaks vangi riigisaladuse avalikustamise ja relva ebaseadusliku hoidmise eest. Ta vabastati tänavu 30. novembril.

Endine FSB ohvitser Aleksandr Litvinenko suri möödunud aasta 23. novembril Londonis radioaktiivse aine poloonium-210 mürgitusse. Esimesed mürgituse tunnused ilmnesid tal kohe pärast teejoomist Vene ärimeeste Andrei Lugovoi ja Dmitri Kovtuniga.