Haavata on saanud umbes 70 ja hukkunud 19 inimest, kuid need pole lõplikud andmed – ohvrite arv võib veel tõusta, vahendas Newsru.

Enesetapja sõitis miilitsa peavalitsuse õue peale mikrobussiga Gazel, millesse oli peidetud tugev lõhkelaeng. Plahvatuse võimsus võrdus poole tonni kuni tonni trotüüliga, teatasid uurijad uudisteagentuurile ITAR-TASS. Maasse jäi 4 meetrit lai ja 1,5–2 meetrit sügav lehter. Esimesele plahvatusele järgnes mitu väiksemat, sest plahvatasid lahingumoona varud relvaruumides.

Viga on saanud hulk tsiviilelanikke – haavatute hulgas on kümme last. Poole kilomeetri raadiuses purunesid aknad ja majade rõdud, ilmkärakaga hävitati ka umbes 30 autot.

Venemaa Föderatsiooni kuuluvas Põhja-Kaukaasia vabariigis Inguššias, mis asub Põhja-Osseetia ja Tšetšeenia vahel, on valitsusvastaste jõudude aktiivsus viimasel ajal plahvatuslikult kasvanud. Atentaadis saadud vigastustest paranev vabariigi president, endine Venemaa sõjaväeluure kõrge ohvitser Junus-bek Jevkurov, peaks lähemal ajal tööle tagasi pöörduma.