lmselt plahvatas kell 13.30 lõhkeainet täis auto. Politsei otsib taga ka helesinist Mitsubishi marki veoatot, mis kadus terrorirünnaku toimumiskohalt.

Vastutuse terroriakti eest võtsid Islami džihaad, al-Aqsa märtribrigaad, Fatah ja Abu Risha brigaadid. Terroriakti pani Islami džihaadi teatel toime 20aastane Sami Salim Hamdan.

End õhkinud terrorist võis pärit olla Kfar-Kabatiast Jenini lähedal. Sündmuskohale jättis ta videokasseti oma läkitusega.

Esmaspäevane plahvatus toimus falafelirestorani Rosh Ha'iri juures, samas restoranis toimus terrorirünnak ka 19. jaanuaril. Tookord sai 32 inimest viga. Ka esmaspäevases terrorirünnakus oli enamik ohvreid restoranis söömas.

Pühapäeval teatas terroriorganisatsioon Islami džihaad oma netilehel, et rühmitus teeb „pidevalt jõupingutusi“ enesetaputerroristide Iisraeli saatmiseks.

Iisraeli julgeolekujõud on saanud esmaspäevaks 78 terrorihoiatust.

Rünnak toimus vaid kaks tundi enne seda, kui ametisse vannutatakse Knesseti uus koosseis. Samuti on praegu paasapühade aeg, kui paljud inimesed reisivad.

Tel Avivi politseijuhi Moshe Karadi sõnul tulid terroristid Samaariast.

Palestiinlaste liider Mahmoud Abbas mõistis terroriakti hukka.

Iisraeli peaminister Ehud Olmert kutsus kokku erakorralise istungi valitsuse ja julgeolekuvägede juhtidega.

Palestiinlaste omavalitsust juhtiva terroriorganisatsiooni Hamas pressiesindaja teatel oli Tel Avivi terrorirünnak "enesekaitseabinõu".

Esmaspäeva õhtupoolikul pidas politsei Jeruusalemma-Tel Avivi maanteel kinni auto kolme araablasega. Arvatakse, et sellel autol oli osa terroriakti ettevalmistamisel. Julgeolekujõud kontrollivad, kas autos pole lõhkeainet, araablased viidi ülekuulamisele.