Jeruusalemma politseipealik Mickey Levy ütles armee raadiole, et plahvatus toimus bussis nr. 14, mis oli rahvast täis ja liikus Beit Hakeremi rajooni poole. Ta kinnitas, et politsei uurib kahtlusi, mille kohaselt olevat pommis kasutatud ka keemilist ainet, ilmselt fosforit.

Politseikomissar Shlomo Aharonishki ütles, et on võimatu panna turvameest igasse bussi. „See rünnak on valmisehitamata terrorismivastase tara tagajärg,“ lausus ta.

Keskkooliõpilane Yoni ütles Maariv'ile, et ta tuli just üle tee, kui buss õhku lendas. „Ma kukkusin ning sellest peale olen kuulnud helinat kõrvus. Mind viiakse kohe haiglasse,“ kirjeldas ta.

Teine Jeruusalemma elanik Catharine seisis bussipeatuses, kui terroriakt toimus. „14 buss tuli, kui ma ei läinud selle peale, kuna seisin teises järjekorras. 10 sekundit pärast seda, kui ta peatusest lahkus, lendas ta õhku. Ma nägin suurt tulepalli ning rususid igal pool.“

„Ma kuulsin võimsat plahvatust ja nägin inimesi ringi jooksmas, ja hakkasin lihtsalt nutma,“ ütles bussi lähedal olnud Saksa turist Anne Reichart Ha'aretzile.

Palestiinlaste minister Saeb Erekat mõistis rünnaku hukka ning kutsus USAd üles astuma samme rahuprotsessi elustamiseks. Teine palestiinlaste minister Jamal Shobaki sõnas, et terrorirünnak ei vasta palestiinlaste huvidele ning see on katse teha kahju jõupingutustele astuda vastu Iisraeli plaanidele ühepoolseks eraldumiseks.

Iisraeli ametnikud kinnitasid, et plahvatus tõestas turvatara ehitamise vajadust. „See rünnak Jeruusalemmas tõestab ilma kahtlusevarjuta Iisraeli turvatara ehitamise vajadust,“ ütles Iisraeli peaministri Ariel Sharoni nõunik David Baker. „Kõik, kes arvavad teisiti, eksitavad ennast.“

Vastutuse plahvatuse eest võttis terrorirühmitus al-Aqsa märtribrigaad.