Euroopa Komisjoni välissuhete ja naabruspoliitika volinik Benita Ferrero-Waldner teatab oma täna alanud visiidi käigus Gruusia presidendile Mihhail Saakašvilile äsjasest rahaeraldusest, milleks on 61,5 miljonit eurot.

Selle eraldise üks põhieesmärke on aidata lahendada 1990. aastate ja 2008. aasta augusti kriiside tagajärjel kodutuks jäänud inimeste probleeme. Oma visiidi ajal kohtub volinik inimestega, kes on pidanud oma kodud maha jätma ja elavad nüüd Thbilisi kodutute keskuses. Euroopa Komisjoni poolt pärast eelmise aasta suvel toimunud konflikti loodud pakett hõlmab aastail 2008–2010 kokku kuni 500 miljonit eurot.

Oma visiidi eel ütles volinik Benita Ferrero Waldner: "Komisjon on tegutsenud kiirelt, et anda Gruusiale raskel hetkel vajalikku abi. Peavarju andmine kodutuks jäänud inimestele on oluline. Euroopa Liit on suurim abiandja pärast suvist konflikti ja teeb Gruusiaga tihedat koostööd, et uuesti käivitada palju kannatanud majandus."

Euroopa Komisjoni Gruusia abipaketi eesmärgid aastail 2008–2010 on anda humanitaarabi kodutuks jäänud inimestele, toetada majanduse ja infrastruktuuri taastamist ning makromajanduse stabiliseerimist. Abipakett sisaldab ka toetust julgeolekuolukorra stabiliseerimiseks Gruusias, andes oma osa 1. oktoobril 2008 Gruusiasse lähetatud ELi tsiviilvaatlejate missiooni eelarvesse.