Poola kunstitudeng võitis üleeuroopalise võistluse, millega otsiti logo järgmisel aastal tähistatavaks Euroopa Liidu 50. sünnipäevaks.

23-aastane Szymon Skrzypzak kasutas erineva fondi ja värviga tähti, moodustades sõna “tögethér”, mis inglise keeles tähendab “(ühes)koos”. O asemel on kasutatud inglise keeles puuduvat ö-tähte. Skrzypzaki töö tunnistas parimaks disainiekspertide žürii, valides võitja välja 1700 pakkumise seast. Preemiaks saab tudeng 6000 eurot.

Logo alapealkiri “since 1957” viitab ajale, millest alates koos on oldud. Samasugust väljendit kasutavad oma logodes sageli näiteks moefirmad ning Ïürii tõstiski positiivselt esile sellist varjatud pilget.

“Võidulogo esindab Euroopa eripalgelisust ja elujõudu ning samal ajal rõhutab meie maailmajao ühtsus- ja solidaarsus-iha,” tõdes eurovolinik Margot Wallström. Logo on lubatud tõlkida kõigisse EL-i ametlikesse keeltesse ning kasutada liikmesmaades 50. sünnipäeva tähistamiseks. Autoriõigus jääb aga Skrzypzakile.

“See logo interpreteerib graafiliselt kõigi eurooplaste häält, eriti uue põlvkonna oma,” nenditakse võistluse koduleheküljel.  Teise koha sai taanlase Tore Rosbo “Ristuvad kultuurid” ja kolmanda rootslanna Jenny Lundgreni “Keelte kogukond”.