Ministrid tunnustasid ühtlasi Egiptuse ja Araabia Liiga vahendustegevust taaseskaleerunud konflikti lahendamiseks.

Välisminister Urmas Paeti sõnul rõhutasid Euroopa Liidu välisministrid, et Iisraeli ja Palestiina konfliktis ei saa olla sõjalist lahendust. "Iisraeli ja Palestiina konflikti lahendus peab põhinema Annapolise protsessil ja Iisraeliga rahumeelselt koos eksisteeriva Palestiina riigi loomisel," ütles Eesti välisminister. "Sestap on äärmiselt vajalik vaherahu kehtestamine ning rahuprotsessi taasalustamine," lisas ta.

Euroopa Liit kui Palestiina juhtiv arenguabi andja on valmis osutama Gazale kiiret humanitaarabi koostöös ÜRO ja kolmanda sektori abiorganisatsioonidega, märkisid Euroopa Liidu välisministrid Pariisis. "Hädavajalik on edasine tsiviilohvrite vältimine ja humanitaarabi ligipääs Gaza piirkonda," toonitas Paet.

"Sõjategevuse lõpetamine peab tagama piiriületuspunktide avamise, toidu ja meditsiinilise abi andmise Gaza piirkonda ning haavatute evakueerimise. Euroopa Liit on valmis kaasa aitama Rafahi piiripunkti taasavamisele koostöös Egiptuse, Iisraeli ja Palestiina Omavalitsusega," lisas ta.

Laupäeval alanud Iisraeli rünnakutes on Gaza sektoris hukkunud üle 400 inimese.