Turbiinid kinnitatakse 70 meetri kõrguste tornide otsa. Igast tornist jääb 26 meetrit vee alla. Iga turbiinimast kaalub 150 tonni, millele lisandub turbiini kaal. Ehitajate sõnul on tegu väga keerulise ja probleemirohke ehitustööga, kirjutas Briti ajaleht Guardian.

Horns Revi tuulejaam saab valmis novembris ning annab kohe ka veealuse kaabli kaudu 150 000 majapidamisele voolu. Jaam rahuldab kaks protsenti Taani energiavajadusest.

Tuulejaamad vajalikud kyoto leppe täitmiseks. Horns Revi rajavad küll erafirmad, kuid riik toetab projekti igakülgselt. Ka teised Euroopa riigid kavandavad tuulejaamade rajamist – ilma nendeta oleks võimatu Kyoto leppe täitmisega toime tulla.

Saksamaa rannikualale plaanib tuulejaamade paigaldamist üle kümne firma ning jaamade koguvõimsuseks arvestatakse 12 000 MW. Kaugeimad jaamad rajatakse rannikust koguni 60 kilomeetri kaugusele, kus merepõhi on 35 meetri sügavusel. Rannikulähedasi jaamu on Saksamaal eriti vaja seepärast, et otse mererannale seal tuulejaamu rajada enamasti ei saa: enamik riigi rannaaladest on looduskaitse all.

Hollandis on parasjagu rajamisel erakapitalil põhinev 60 suurest turbiinist koosnev kaldalähedane tuulepark ning kaalutakse samasuguse tuulepargi rajamist ka riigi rahaga. Belgias on praegu arutusel mitu võimalust rannikulähedaste tuulejaamade ehitamiseks.

Britid ja iirlased kasuta-vad tuult. Iirimaa idarannikule ehitatakse 500-MW tuule-elektrijaama. Suurbritannias kavatsevad 18 kompaniid ehitada tuulejaamu kokku 1500 MW ulatuses. Esmalt peaks valmima tuulejaam Scroby Sandsis Norfolki ranniku lähedal. Põhja-Euroopa rannikualadel installeeritakse lähiaastatel kokku 20 000 MW tuuleenergiat.

Rannikulähedastel jaamadel on kuival maal asuvate ees mitu eelist. Meretuul on tugevam ja keerisevabam ning seetõttu on energiatootmine ühtlasem. Ennustatakse aga, et ka maismaal on kätte jõudmast suurte tuulejaamade ajastu ning paariturbiinilised pisijaamad kaovad peagi minevikku. Uusi suuri jaamu plaanib Hispaania, mis on juba nüüd Euroopa suuruselt teine tuuleelektritootja.

Suured plaanid on ka Šotimaa omavalitsusel, mis kavandab 11 tuulejaama. Isegi fossiilkütuste eestkõneleja USA rajab suuri tuulejaamu. Seejuures kerkib enim tuulejaamu fossiilkütust pooldava presidendi George W. Bushi koduosariiki Texasesse.