Täna kohtusid Eurovisoni korraldajad Moskvas, et pidada aru 2009. aasta Eurovisioni hääletussüsteemi üle, teatasid Eurovisioni korraldajad lauluvõistluse koduleheküljel.

Ühiselt jõuti arusaamiseni, et kõige parem oleks lõppvõitja selgitamisel kasutada lisaks telefonihääletusele ka žüriihääletust.

Delegatsiooni kuuluv Hollandi avalik-õigusliku ringhäälingu juhatuse esimees Ruurd Bierman seletas uut ideed sellega, et ühendatud hääletussüsteem on õiglasem.

"Me tõesti usume, et telefonihääletus on hea viis mõõta miljonite vaatajate arvamust, aga ühistel aruteludel on selgunud, et rahvas kipub siiski hääletama pigem oma naabri poolt. Seetõttu anname me seekord võimaluse ka rahvusvaheliselt professionaalsel žüriil avaldada oma arvamus Eurovisonil 2009."

Uurimuses, mis viidi läbi Eurovisionil esindatud riikide delegatsioonide seas, selgus, et kõik andsid ühehäälselt heakskiidu uuele  hääletussüsteemile. Samuti meeldis uus hääletussüsteem Eurovisioni fännidele.

"Miski pole demokraatlikum häältest, mida annab rahvas. Aga žüriil on võimalus kuulata laulu mitu korda ja süveneda nende professionaalsesse poolde. Belgradis nägime, kuidas lavataguste asjatundjate arvamus lahknes publiku omast ja me usume, et uus kombinatsioon teeb ka sõu vaatamisväärsemaks."

2009. aastal toimub Eurovision Moskvas. Poolfinaalid toimuvad 12. ja 14. mail ning finaal 16 mail.