Kümme aastat kehtiv leping nägi ette, et Venemaa valitsus ja Tatarstani ministrite kabinet sõlmivad kokkuleppe vabariigi eripärasustega seotud küsimuste ühises arutamises, teatas RIA Novosti.

Leping kehtestab ka Tatarstani võimudele õiguse Moskvaga kooskõlas osutada toetust oma kaasmaalastele ja anda välja passe vene kodanikele koos tatarikeelse vahelehega. Lepingus on ka Tatarstani presidendikandidaatide tatari ja vene keele kohustusliku oskuse nõue.

Vene parlamendi alamkoda, riigiduuma kinnitas lepingu 9. veebruaril, selle jõustumiseks oli vaja ka föderatsiooninõukogu heakskiitu.

Mõnede parlamendi liikmete arvates on leping ohtlik, kuna teised Venemaa regioonid võivad nõuda samasugust privilegeeritud staatust. „Mina oma seisukohta ei muutnud. Ma arvan, et seda lepingut on ohtlik kinnitada,” ütles parlamendi ülemkoja spiiker Sergei Mironov.

Tatarstan ei sõlminud 1992. aastal föderatiivset lepingut ning Venemaa õiguslikku ruumi jäämiseks kirjutati alla lepingule, mis piiritles Venemaa ja Tatarstani võimuorganite volitusi.