Juuli lõpus said Florida Fish and Wildlife Conservation Commisioni (FWC) töötajad ühe kohaliku metsaküla elanikelt mureliku telefonikõne, kus teatati, et metsa vahel nähti karupoega, kellel on peas suur plastpurk, kirjutatakse FWC veebilehel.

FWC töötajad asusid karujahile. Peagi oli selge, et purgiga peas kõnnib ringi mustkarude perekonna (ema ja kolm karupoega) üks jõmpsikatest.

Kuue kuu vanune karunooruk kohtus talle peaaegu et saatuslikuks saanud purgiga ühe küla prügitünnide juures, kus toidujäätmeid tuustinud karupere noorliige püüdis ilmselt purgi põhjast veel viimast meelehead kätte saada ja siis ei saanud enam oma pead kätte.

Peagi looduskaitsjate keskis Jarheadiks ehk Purgipeaks ristitud karu püüti päästa nii ruttu kui võimalik, sest süüa ja juua saamata oleks teda peatselt ees oodanud surm. Karude lõksupüüdmiseks valmis plaan, kuid iga kord, kui looduskaitsjad kohalike elanike kõne peale kohale tõttasid, olid karud just lahkunud. Looduskaitsjad seadsid üles mitmed püünised, et karuema uinutada ja niimoodi ka karupojad kätte saada, kuid kaval emakaru ei võtnud ühtki peibutussööta suu sissegi.

Kaheksa päeva järjest nähti Purgipead ja tema peret erinevates kohtades ja külaelanikud andsid sellest usinalt looduskaitsjaile teada. Karuperet siiski ei tabatud ja siis saabus vaikus. Kahel päeval ei nähtud karusid kuskil ja looduskaitsjad kartsid juba, et Purgipea ongi janust ja näljast hinge heitnud. Lõpuks, kui looduskaitsjad olid juba alla andmas ja metsast lahkumas, helistati FWC dispetšerile ja teatati, et karusid on uuesti nähtud.

Seekord läks kiiresti karude nägemispaigale tormanud looduskaitsjatel korda karuema uinutipüssist tabada ja peagi olid ka karupojad käes.

Purgipea ei alistunud kergesti ja hoolimata nälgimisest võitles ta vapralt vastu. Lõpuks andis ta siiski alla ja purk saadi looma peast kätte. Karupojad lasti oma magava ema juurde uuesti lahti ja nad toimetati koos eemale metsa, kaugemale külast ja prügitünnidest.