Avariiline Fukushima Daiichi tuumajaam ei ole küll järeltõugete ajal enam tõsiselt kahjustada saanud, kuid esinenud on ajutisi probleeme elektrisüsteemidega, ka on ilmselt maavärna tagajärjel puhkenud vähemalt üks tulekahju elektrisüsteemides.

Eilse päeva jooksul eemaldati teise reaktori hoone keldritest 660 tonni vett, mille tulemusena veetase alanes 8 vm võrra, kuid hommikuks oli seda tunnelites jälle 3cm võrra rohkem. See tähendab, et vett, mida lisatakse reaktori jahutamiseks, lekib pidevalt uuesti välja.

Täna on plaanis kõrgematele kohtadele paigutada jahutussüsteeme käigushoidvaid vadudiiselgeneraatoreid.  Need viiakse alale, mis on 30 meetrit merepinnast kõrgemal, varusüsteem paigaldatakse nii, et juhul kui tsunamihoiatuse tõttu meeskond evakueeritakse, saab generaatorid tööle lülitada.

Ka kõik tuletõrjekahurid ning veoautodel asuvad generaatorid transporditakse kõrgematele aladele ning paigaldatakse täiendavaid elektrikaableid, et vältida hädaolukorras täielikku elektrivarustuse katkemist tuumajaamas.