Prioriteediks on olnud teise reaktori hoone keldrites ja tunnelites asuva vee väljapumpamine, 250 tonni vee eemaldamise tulemusena alanes veenivoo 4 cm.

Vee eemaldamist on mitmel korral seganud tugevad maavärina järeltõuked. Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, siis on järgmise 40 tunni jooksul kavas keldritest välja pumbata veel 700 tonni radioaktiivset vett.

Probleemiks vee eemaldamisel keldritest on see, et tugevalt radioaktiivset vee jaoks ei ole piisavalt mahuteid. Viimases hädas laskis TEPCO osa madalama radiatsioonisisaldusega vett möödunud nädalal otse merre, see vallandas suure rahvusvahelise pahameeletormi. Jaapani valitsus manitses, et niisugust operatsiooni enam ette ei võetaks.

Samal ajal kui keldritest vett eemaldatakse, toimub ka reaktoritesse vee juurdelisamise protsess - tänase päeva esimesel poolel lisati neljanda reaktori juures asuvasse kasutatud kütusevarraste basseini 200 tonni jahutusvett.

Selles kütusevarraste basseinis mõõdeti  veepinnal radioaktiivset kiirgust 84 millisiivertit tunnis, vee temperatuur oli +90 C

Täpseid mõõtmisi radioaktiivsele kütusevarraste veele ei olegi veel tehtud, nüüd öeldi, et kavas on teha täpsed mõõtmised radioaktiivsete ainete sisalduse kohta kasutatud kütusevarraste basseini vees, et teada saada, kas reaktori  tuumkütus on kahjustunud.