Hallika suitsu kerkimist kolmanda reaktori rusudes hoonest teatati 21. märtsil, siis inimesed evakueeriti. 22. märtsil oli näha kerget suitsuvinet ja tööd tuumajaamas jätkusid.

 Täna, 23. märtsil andsid TEPCO esindajad teada musta suitsu kerkimisest kolmanda reaktori hoonest.

Esialgu on teada, et ka täna on töötajad tuumajaama territooriumilt evakueeritud, leeke pole näha olnud ja täpsem info toimuva kohta puudub.

Eelnevalt päeva jooksul teatas telekanal NHK, et kolmanda reaktori juures õnnestus taas temperatuuri mõõta (esimene kord alates 19. märtsist). Reaktori väliskesta temperatuuriks oli +366 C, mis on tunduvalt kõrgem kui normaalne oleks. Samas mõõdeti 1. reaktori välise kesta temperatuuri 22. märtsil kell 15:30 kohaliku aja järgi +394 C. Mõlema reaktori juures suurendati neile pumbatava merevee hulka. Maksimumtemperatuur, milleni reaktori kesta välistemperatuur võib ehitusplaani järgi kerkida, on +302 C.

Eile öösel suudeti kolmanda reaktori kontrollruum elektriga varustada, täna oli plaanis hakata testima kolmanda reaktori juures asuvat jahutusvee pumpa.

Fukushima maakonda tabas täna hommikul kell 7:12 kohaliku aja järgi (00:12 eesti aja järgi) maavärin magnituudiga 6,0, sellele järgnes 20 minutit hiljem järeltõuge magnituudiga 5,8.

Jaapani meteoroloogiakeskus on hoiatanud, et oodata on veel tugevaid järeltõukeid, millega võib kaasneda tsunami, vahendab NHK.

Viimastel andmetel kestis töötajate evakueerimine umbes tund aega, pärast seda asuti uuesti tööle, kuna radiatsiooni tasemes olulist muutust ei tuvastatud.