Pühapäeval, 27. märtsil teatas TEPCO, et teise reaktori juures olevas vees on radiatsiooni tase 10 miljonit korda lubatust suurem, hiljem parandati, et see oli viga, radiatsioon on suurem 100 000 korda.

Edano ütles, et radiatsioonitaset tuleb täpselt mõõta, et oleks võimalik tagada töötajate turvalisus tuumajaamas. Edano lisas, et tuleb korraldada ka varumeeskonna olemasolu, et tagada vajadusel adekvaatne töötajate asendamine.

Edano sõnul on mõned kohalikud elanikud, kelle eluase on 20 km raadiuses tuumajaamast, ajutiselt kodudesse tagasi läinud, hoolimata sellest, et piirkond on jätkuvalt evakuatsioonitsoon. Ta palus kohalikel elanikel tungivalt mitte minna evakuatsioonialadele, sest nende turvalisus ei ole seal tagatud, kuna radioaktiivne saastatus võib olla suur.

Tuumajaama teise reaktori juures on veel kõrge radiatsioonitase, sest suure tõenäolisusega on kütusevardad sealses jahutusbasseinis osaliselt sulanud, kuid arvatakse, et sulamisprotsess on praeguseks peatunud.

Täna teatas TEPCO, et teise reaktori juures on vees radiatsioonitase üle 1000 millisiiverti tunnis. Sama kõrge radiatsioonisisaldusega on vesi tuumajaama üleujutatud keldrites. See süvendab kahtlusi, et radiatsioon on lekkinud keskkonda.