„Me võidame niikuinii,“ kuulutas Gaddafi Tripolis rahvahulgale peetud kõnes. Diktaatori väitel ühinevad kõik islami armeed tema püüdlustega, vahendas BBC.

Kolm minutit kestnud kõnes, mida vahendas Liibüa riigitelevisioon lubas kolonel oma režiimi ründajatele hävingut. „Kõige võimsam õhutõrje on inimesed. Siin on inimesed, Gaddafi on inimeste keskel. See on õhutõrje,“ teatas kolonel.

Lääneliitlaste lennublokaadiga toetatud mässulised pole seni maismaaoperatsioonides edu saavutanud. Läänejõudude lennukid on teinud Liibüa kohal üle 300 lennu ja tulistanud üle 160 Tomahawk raketi, kuid Gaddafi armee annab mässuliste pihta endiselt tugevaid lööke.

Mässuliste arvamused lähevad tegevusplaani osas lahku. Osad soovivad anda võimalikult kiiret lööki pealinnale Tripolile, teised tahavad valitsusvägedelt üle lüüa teede sõlmpunktis asuvat Ajdabiyat, lootes, et teiste Liibüa linnade elanikud ühinevad ülestõusuga.


Samal ajal levivad kuuldused Gaddafi põgenemisplaanist.

Ameerika Ühendriikide riigisekretäri Hillary Clintoni sõnul otsivad kolonelile lähedased inimesed välisriikidega kontakte, et leida lahendusi oma tulevikule.

Clintoni sõnul pole ta kindel, kas sellega tegeleb Gaddafi ise, kuid kindlasti otsivad kontakte Aafrikas, Lähis-Idas, Euroopas ja Põhja-Ameerikas kolonelile lähedased inimesed.