Kõige rohkem on Google käes kasutajaandmeid küsinud Brasiilia (3663 korda), kellele järgnevad Ameerika Ühendriigid (3580 korda) ning esikolmiku lõpetab Suurbritannia (1166 korda), kirjutas BBC.

Brasiilia oli ka see riik, mis avaldas kõige enam soovi, et Google eemaldaks oma serveritest mingisugust sisu. Kokku tuli selliseid palveid Brasiiliast 291 korral. Saksamaa oli selles nimekirjas teisel (188 korda), India kolmandal (142 korda) ning USA neljandal (123 korda) kohal.

„Suurem osa neist palvetest on põhjendatud ning nendega seoses saadav info on vajalik kriminaaluurimiste huvides või siis näiteks soovitakse lapsporno eemaldamist,“ rääkis Google ülemjurist David Drummond.

Märtsis sulges Google Hiinas oma otsingumootori, kuna sealsel valitsusel on kombeks internetis toimuvat sageli tsenseerida ning inimeste järele nuhkida. Google teatas, et ei saa avaldada Hiina valitsuse poolt tulnud päringute arvu kasutajate andmete ning tsenseerimispalvete kohta, kuna see info on kuulutatud riigisaladuseks.