Google Chrome Operating System on mõeldud eelkõige netbook'idele ehk pisikestele sülearvutitele, mis mõeldud eelkõige traadita ühendusega internetis töötama, vahendas Reuters Google'i eilset teadet. Ettevõtte siht on, et arvutiga võiks võrku kasutama pääseda paari sekundiga.

"Kõik veebipõhised rakendused töötavad automaatselt ja uusi rakendusi saab kirjutada, kasutades oma lemmikveebitehnoloogiaid," kommenteeris ettevõtte blogis Google'i tootearenduse asepresident Sundar Pichai.

Uus operatsioonisüsteem põhineb avatud lähtekoodiga Linuxi tarkvaral. See pole seotud nutitelefonidele mõeldud Androidi süsteemiga, vaid on uus projekt.

Varem on Google välja tulnud veebilehitsejaga, mille nimi on samuti Chrome. Uue operatsioonisüsteemi mõte ongi selles, et suurem osa programme, mida inimesed kasutavad, on kättesaadavad veebi kaudu, mitte ei asu arvuti kõvakettal. Samuti hoitakse üha rohkem andmeid kohaliku kõvaketta asemel mõne IT-hiiu serveripilves, millele ligipääsemiseks tuleb üle veebi sisse logida, näiteks Google Docsi ja Gmaili kontot kasutades.

Tavakasutajani võivad Google'i süsteemiga pisiarvutid hakata jõudma 2010. aasta teisel poolel. Google teeb oma teate kohaselt koostööd mitmete arvutitootjatega.