Endise parlamendi esimehe Nino Burdžanadze juhitav opositsioonierakond Demokraatlik Liikumine – Ühtne Gruusia kavatseb koos teiste opositsioonierakondadega aprillis suuri meeleavaldusi president Mihheil Saakašvili vastu. Seetõttu on Gruusia poliitikas tunda üha rohkem elektrit.

Burdžanadze sõnul süüdistatakse erakonna vahistatud liikmeid relvade ebaseaduslikus omamises. Vahistatute hulka kuuluvad tema väitel erakonna Adžaaria piirkonna juht ja Burdžanadze mullu piirivalveülema ametist lahkuma sunnitud abikaasa Badri Bitsadze autojuht Mamuka Šengelia, vahendas Reuters. Thbilisis peeti kinni ka erakonna viis noorteühenduse liiget.

Sadamalinnas Bathumis peeti kinni erakonna Bathumi piirkonna juht Zurab Avaliani ja kaks sama piirkonna liiget Nugzar Gogritšidze ning Davit Gogratšadze, kirjutas Gruusia uudisteportaal civil.ge. Bathumis tegevad erakonna aktiivsed liikmed väitsid, et politsei pani tulirelvad, mille omamise pärast Avaliani ja Nugzar Gogritšidze vahistati, nende majadesse ise.

Burdžanadze oli Gruusia parlamendi esimees aastatel 2001–2008 ning on kahel korral pidanud täitma riigipea kohuseid: esimest korda aastal 2003, kui president Eduard Ševardnadze rooside revolutsiooni ajal tagasi astus, ning teist korda 2007. aasta novembri lõpust 2008. aasta jaanuarini, kuna president Mihheil Saakašvili astus tagasi, et erakorralistel valimistel taas presidendiks kandideerida.

Must kass jooksis Burdžanadze ja Saakašvili vahelt läbi nimelt 2008. aasta algul, kui Burdžanadze võttis kritiseerida Saakašvili ebademokraatlikuna tundunud praktikaid.