Hamas on isegi valmis kuulutama välja ühepoolse relvarahu ehk hudna, kui Iisrael ei soovi olla kontaktis terroriorganisatsiooniga, mille eesmärk on Iisraeli hävitamine. Ettepaneku järgi peaks siis Iisrael vastama endapoolsete positiivsete meetmetega.

Iisraeli poliitilised ja kaitseametnikud peavad ettepanekut aga trikiks, nende sõnul on vaikusperiood ajutine ning Hamasi inimesed leiavad, et võivad vaikusperioodi lõpetada igal ajal, kui nad soovivad.

Alates 1993. aasta Oslo kokkulepetest on Hamas teinud Iisraelile umbes kümme vaherahuettepanekut, tavaliselt siis, kui organisatsioonil on olnud vajadus oma kaarte ümber vaadata. Viimati tuli Hamas välja sellise ettepanekuga 2001. aasta juunis pärast Tel Avivis korraldatud terrorirünnakut, kuid rikkus seda ise mõne aja pärast. Siiani on Iisrael sellised ettepanekud ka tagasi lükanud.

Siiski, erinevalt varasematest ettepanekutest ei nõua Hamas praegu, et Iisrael taganeks 1967. aasta piiride taha ning vabastaks kõik palestiinlastest vangid. Hamas on nii sisemise kui rahvusvahelise surve all ja püüab seega saavutada vaikusperioodi oma võitluses Iisraeli vastu, et organiseeruda, tugevdada oma sõjalist ja organisatoorset baasi.