Nakkusarst Ville Valtoneni sõnul on praegu intensiivravis viis-kuus patsienti, kirjutas Helsingin Sanomat. Meilahti haiglas on gripipatsientide tõttu edasi lükatud kolm südameoperatsiooni. "See oli ainuke võimalus, kuna meil ei ole rohkem intensiivravikohti. Üks südameoperatsiooni patsient võtab intensiivravi koha keskmiselt kolmeks päevaks," selgitas Valtonen.

Edasi lükatud südamelõikused võetakse ette kuu aja pärast või siis, kui epideemia on läbi saanud.

Kokku on Soomes 1425 kinnitatud seagripi juhtumit, kuid nakkuse saab iga päev tuhandeid inimesi. Tõppe on surnud kaks inimest – üks neist krooniline haige, kuid teine muidu täiesti terve kaheksa-aastane tütarlaps.

Erinevalt Eestist või Lätist, kus on seni registreeritud vaid üksikuid juhtumeid ja inimesed on uue tõve kergelt läbi põdenud, on Soome pealinna piirkonna ka teada nakkuspesasid – näiteks kool, mille õpilastest on kaks kolmandikku kodus haige ja kooli jõuab vaid kolmandik.

"Varem käis tervisekeskuses üks või kaks inimest päevas, praegu on neid 10–12," kirjeldas Espoo nakkushaiguste arst Stiina Zitting. Tema sõnul tuli eile Espoo koolidest teateid vähemalt 40 nakatunust.