"Sõda Ukraina vastu on tegelikult juba alanud," tõdes Herkel. "Tõsi, infosõda pole päris sõda, verd ja laipu ei ole - selle asemel on külmetavad kodanikud Euroopa riikides."
Ta rõhutab aga, et Venemaa meetmed võivad ajapikku üha enam karmistuda. "Infosõda võib vabalt olla tõelise sõja ettevalmistusfaas. Ja selles faasis tuleb luua vastasest negatiivne kuvand."
Herkel selgitas, et selles sõjas näidatakse Ukrainat tülika riigina, "Nord Stream’i projekti näidatakse alternatiivina, mida Euroopa peab toetama ja survet Ukrainale serveeritakse majandusliku, mitte poliitilise probleemina."
"Sealjuures on Gazprom’i väide, et Ukraina varastas osa gaasi ära, Euroopa jaoks sisuliselt kontrollimatu või vähemalt võtaks erapooletu hinnangu saamine liiga palju aega," väitis Herkel.
Herkeli sõnul tuleb Venemaal sõja käigus näidata vene rahvale, kuidas nende heaolu eest võideldakse ja kompenseerida Vene majandust räsiv naftahinna langus. "Sestap tuleb kõigile meelde tuletada, kelle käes on gaasitoru. Nafta järel võib langema hakata gaasihind ja see oleks Venemaa jaoks katastroof."
"Samuti tahetakse Ukrainale koht kätte näidata. Euroopa ei näe head teed olukorra lahendamiseks, aga Venemaa teab, et Ukraina tuleb alistada Euroopa kätega. Kui Euroopa midagi muud ei suuda teha, siis avaldab ta survet konflikti nõrgemale poolele – see tähendab Ukrainale. Aga see võit on Venemaale sama tähtis kui gaasi hind."

"Praegu mõistab Venemaa, et siserahutuste vältimiseks on vaja uut vaenlast. Ukraina sobib. Kui aga viia väikse salakavala gaasiembargoga siseprobleemide ette ka Euroopa maad, siis teeb Venemaa kõrgema panuse ja selleks on võit Ukraina üle," lisas ta.