Immigrantide vastane poliitik Wilders on veendunud, et valitsus on sunnitud midagi ette võtma „islamiseerimise tsunamiga”, kirjutab The Daily Telegraph.

Tema sõnul ei sobi Islam Euroopa sotsiaalsete väärtustega. „Islam on probleem. Islam on vägivaldne religioon. Prohvet Mohammed on vägivaldne inimene,” sõnas ta.

Ta on seisukohal, et moslemid peavad loobuma poolest Koraanist ja pooltest oma veendumustest. Võrreldes eelmise aasta novembriga on Vabaduse partei toetus kasvanud kuuest kümne protsendini.

Populaarsuse tõus on seotud Wildersi kampaaniaga keelata moslemi naistel näokatetega käimise. Hollandis on miljon moslemit ja nad moodustavad riigi elanikkonnast kuus protsenti. Wilders on veendunud, et toetust tema ideedele kasvab kogu Euroopas.


Wilders lahkus liberaalide parteist pärast seda, kui nad 2004.aastal toetasid Türgi Euroopa Liiduga liitumist. Pärast seda elas ta pikalt kartuses, kuna selgus, et terroristid soovisid teda tappa. „Ma kaotasin oma vabaduse ja eraelu, kuna ma olen islami vastu,” märkis ta.