Sinn Feini läbimurre. Suurima läbimurde tegi Iiri valimistel senise ühe asemel vähemalt viis kohta võitnud Põhja-Iirimaa mõjukaim partei, sotsialistlik Sinn Fein (Meie Ise), mis suurendas oma häältesaaki just kristlik-demokraatliku Fine Gaeli arvel. Ka Fine Gaeli koalitsioonipartner enne 1997. aasta valimisi, leiboristlik partei suurendas oma häältesaaki.

Gerry Adamsi juhitav Sinn Fein oli kuni 1922. aastani Iirimaa ainuvalitsev partei, lõhenemine viis partei aga varjusurma, kuni samanimeline partei terroriarmee “mitteametliku” IRA poliitilise tiivana taas ellu äratati. Sinn Feini teine tiib, “ametliku” IRA jäänuk Töölispartei murdis Iirimaa poliitikasse 1981. aastal, olles praeguseks parlamendipoliitikast kadunud.

Kaotaja pidi lahkuma. Fine Gaeli liider Michael Noonan teatas juba oma lahkumisest parteijuhi kohalt, tema partei toetus oli viimati nii madalal 1948. aastal. Parlamendivalimistel tabas hoop siiski ka Fianna Faili, kuna partei aseesinaine Mary O’Rourke põrus valimistel, nagu ka endine leiboristide juht Dick Spring ja endine Fine Gaeli liider Alan Dukes.

Kuigi nii Fianna Fail kui ka Fine Gael on parempoolsed parteid, ei ole nende omavaheline koalitsioon siiani võimalik, 1922.-23. aasta kodusõjas olid nende parteide rajajad teine teisel pool rindejoont, seda tüli pole siiani unustatud.