USA lennukompanii Continental Airlinesi piloodi viivitus võinuks nõuda ligi 250 inimelu, kirjutab Kommersant. Side puudumine lennuki piloodiga hirmutas iisraellasi, kes arvasid, et teroristid on lennuki kaaperdanud. Iisraeli seaduste järgi kuulub selline lennuk kohe hävitamisele.

Boeingi kinnipüüdmiseks ja hävitamiseks tõusid õhku neli Iisraeli hävitajat F15 ja F16. Reisilennuk oli juba jõudnud 15 km kaugusele Iisraeli territooriumist ja juudimaa lenduritel jäi vaid mõni sekund aega, et vastu võtta allatulistamise otsus.

Boeingu piloot võttis viimasel hetkel ühendust lahingulennukitega ja pärast kontrollimist andsid hävitajad lennukile loa maanduda.

Juudimaa praktika hävitada sidele mitte vastavaid reislennukid tõi ükskord kaasa traagilised tagajärjed, mis põhjustasid maailmas teravat kriitikat Iisraeli suhtes. Iisraeli hävitajad tulistasid 1973. aastal alla Liibüa reisilennuki, mis oli liivatormi tõttu orientiiri kaotanud ja Iisraeli õhuruumi kandunud. Lennuõnnetuses hukkus 108 tsiviilisikut.