India abitervishoiuministri Vineet Choudhary teatel on nakkuse saanud mees Indiast pärit. Nakatunu avastati läbivaatusel lennujaamas ja viidi karantiini. "Proovide tulemus oli positiivne," ütles Choudhary uudisteagentuurile Reuters.

Mees reisis Ameerika Ühendriikidest Dubai kaudu Hyderabadi, tema lähedased on samuti isoleeritud ja nende tervislikku seisundit jälgitakse. Nakatunu reisikaaslasi lennul Indiasse püütakse samuti leida.

"Ta tuli Emiratesi lennuga Dubaist Hyderabadi ja saabus 13. mai hommikul," ütles Choudhary.

Praegu on Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) hinnangul üle maailma 7500 uude gripiviirusse nakatunut, suurem jagu neist Põhja-Ameerikas. Kindlasti on uus viirus nõudnud 65 elu. Viimaste riikide hulgas, kuhu viirus on jõudnud, on Hiina, Norra, Soome ja Türgi.

Vaktsiini väljatöötamine uue gripiviiruse vastu võtab veel aega, kuid WHO asejuhi Keiji Fukuda sõnul võib olla alus, millest seda tootma saab hakata, valmis juba maikuu lõpul.

Praegu pole uus viirus veel hakanud massiliselt inimesi murdma, kuid see võib veel juhtuda, kui viirus, mida on kirjeldatud ebastabiilse ja muutustele altina, annab edaspidise leviku käigus ohtliku mutatsiooni. WHO hinnangul on pandeemiaoht veel õhus. Ligikaudu 100 miljonit inimelu nõudnud 1918. aasta nn Hispaania gripi pandeemia algas samamoodi võrdlemisi rahulikult, kuid mõne kuu möödudes võttis see inimesi hulgi tapva käigu.