Süüdistatav Ibragim Jevlojev tegutses ühtlasi Inguššia vabariigi siseminister Musa Medovi ihukaitsjana, kirjutas Reuters.

Medov oli toona vabariigi kõige vihatumate inimeste nimekirjas teine, jäädes alla ainult Inguššia presidendile Murat Zjazikovile, kirjutas mõttekoda Jamestown Foundation oma analüüsis.

Magomed Jevlojev toimetas uudisteportaali Ingushetia.org, mis avaldas võimude suhtes kriitilisi artikleid ja muu hulgas kutsus ingušše Zjazikovi valitsuse vastu meelt avaldama.

Meedias avaldatud kirjelduste järgi tapeti Magomed Jevlojev peale seda, kui oli sõitnud samas lennukis Zjazikoviga Inguš­šia suurimasse linna Nazrani 31. augustil 2008. Lennuväljal pidas miilits ta kinni ja samal päeval suri ta vigastuse tõttu, mis tekkis oimukohta tulistatud kuulist.

"See polnud tahtmatu mõrv, see oli tahtlik, hästi ettevalmistatud ja organiseeritud mõrv," ütles mõrvatud Magomed Jevlojevi isa Jahha Jevlojev raadio Ehho Moskvõ teatel.

Peale Jevlojevi tapmist vahetas Venemaa president Dmitri Medvedev välja Inguššia presidendi, saates Tšetšeenia naabervabariiki juhtima väejuht Junus-Bek Jevkurovi.