Pentagoni ametnikud kavatsevad Pärsia lahelt ära viia kaks lennukikandjat. USS Kitty Hawk lahkub oma kodubaasi Jaapanis ja USS Constellation San Diegosse. Mõlemad lennukikandjad kannavad umbes 80 sõjalennukit, sealhulgas F/A-18 Horneteid ja F-14 hävitajaid.

Ka rüüstamine pealinnas Bagdadis hakkab lõppema ning kohalikud opositsiooniliidrid kogunesid arutama, kuidas taastada vee- ja elektrivarustust, julgeolekut ja teisi elutähtsaid valdkondi. USA välisminister Colin Powell lubas, et USA aitab iraaklastel leida rüüstamise käigus varastatud antiikesemed ning taastada asju, mis said kahjustada.

USA väed leidsid Iraagist tohutu suure relvalao, relvade seas oli ka Prantsuse päritolu rakette ning Venemaa päritolu tankitõrjerakette. Samuti leidsid sõdurit Baathi-partei enklaavist tuhandeid mikrofilme ja sadu pabereid.

USA brigaadikindral Vincent Brooks ütles, et Tiktritis oli vähem vastupanu, kui ameeriklased ootasid. Väed võtsid üle linna keskel oleva Tigrise jõge ületava silla ning ka presidendipalee, samuti seati üles kontrollpunktid, et välistada Iraagi juhtivate tegelaste lahkumist.

Briti brigaadikindral Tim Cross, Briti kõrgeim ohvitser sõjajärgses Iraagis ütles, et näeb üht asja, mis peaks kõiki seniseid opositsioonigruppe ühendama. “Ma usun, et nad tahavad näha meid lahkumas nii ruttu kui võimalik. Nad tahavad taas oma maa eest vastutada.”

Cross lausus, et tema hinnangul võib võtta kuus kuud, enne kui Iraagi valitsus astub ametisse. “Kõigepealt tuleb hakata asja põhjast alates üles ehitama. Täielik valimisprotsess võib võtta kauem,” sõnas ta.