Presidendi korraldus järgnes kõrgeima kultuurilise revolutsiooninõukogu otsusele, millega on keelustatud ka filmid, mis “propageerivad nihilismi ja feminismi”. Kaduma peavad fil-mid, mis alandavad “islami-ühiskondade kultuuri”, eitavad jumala olemasolu ja edendavad liberalismi ja alkoholismi.

Lääne filmid on nende väidetava dekadentlikkuse pärast olnud keelatud islamirevolutsiooni algusest saadik, kuid varasemad piirangud püsivad nüüdseks veel üksnes paberil.

Lääne popkultuur, eriti filmid on iraanlaste seas väga populaarsed. Enamik inimesi ostab neid mustalt turult või jälgib satelliittelevisioonist, mille vaatamine on küll ametlikult keelatud. Osa linateoseid, nagu “Terminaator 3” või “Kill Bill” jõuavad isegi kinodesse, ehkki mitte päris originaalkujul: tsensori kääride alla läheb kõik, mis seotud seksi, alkoholi või alastusega.

Siiski pälvis üks film hiljuti võimude heakskiidu: USA presidendivalimiste eel jooksis kõikjal kinodes “Fahrenheit 9/11”, millega režissöör Michael Moore lootis nurjata George W. Bushi võidušansse.