Sergei Mironov, kes juhib Eluparteid, ütles, et ühinevad vasakpoolsusele kalduvad Elupartei, partei Isamaa ja Pensionäride partei, kirjutab RiaNovosti. Uuele ühinenud parteile võeti esialgu nimeks “Isamaa, pensionärid, elu – usalduse ühing”.

Isamaa liider Aleksandr Babakov ütles uudistekonverentsil, et eesmärgiks on luua uus ja tõsiseltvõetav partei, mis on tugevam kui kolm väikest parteid eraldi.

Ei Pensionäride partei ega Elupartei ei võitnud 2003. aasta parlamendivalimistel piisavalt hääli, et Duumas kohti saada. Seevastu partei Rodina, mille 2003. aasta kampaania juhtis tähelepanu rikaste ja vaeste vahelisele ebavõrdsusele Venemaal, sai tookord Duumasse sisse. Pärast seda on parteid tabanud mitmed raskused, parteiliidrid on vahetunud ja üks nende reklaamikampaania keelati varjamatu rassismi tõttu.

Meedia on terve suve spekuleerinud, et Kremlile oleks kasulik luua uus ja Kremlile kuulekas vasakpartei, kuid kõigi ühinenud parteide liidrid väidavad, et uus partei ei ole Kremli projekt. Liidrid ütlesid kindlalt, et uus partei on  presidendipartei Ühendatud Venemaa  suhtes opositsioonis.