Kuidas juhtus, et olete Maroko juurtega tõsine muslim ja samal ajal Saksa kristlike demokraatide seas kõrges ametis?

Sellele on lihtne vastata. Maailmas on kolm suurt religiooni: judaism, kristlus ja islam. Ja paljugi sellest, mis seisab piiblis, leidub ka koraanis. Mulle kui muslimile on oluline osaleda poliitikas, mis on rajatud religiooni vundamendile. Millessegi uskumine on ju hea kompass. Kristlike demokraatidena teame, mis on hea, mis viib edasi, mis tagasi. Väärtused on minu jaoks olulised.

Kui Eestis mõeldakse Saksamaale ja immigratsioonile, siis on inimeste suhtumine ikka natuke umbusklik. Küsitakse, kas integratsioon on seal ikka toiminud. Kasvõi seepärast, et Eurovisionil hääletab Saksamaa ju kindlalt Türgi poolt. Kas saate seletada, mis seis Saksamaal immigrantide integreerimisega on?

Immigratsiooni küsimus? Saksamaa elab ju ka inimeste toel, kes tulevad sinna teistest riikidest. Vajame teistest riikidest pärit inimesi, et võimaldada endale väga head majandussüsteemi. Meie kui kristlike demokraatide jaoks on väga oluline, et inimesed, kes Saksamaale tulevad ja tahavad seal elada, aktsepteeriksid selle maa kultuuri ja reegleid.