Riigivõimu esindajad nimetavad 400 karabinjeeri poolt läbi viidud operatsiooni järjekordseks tõsiseks löögiks Sitsiilia organiseeritud kuritegevusele, vahendab Financial Times.

Itaalia siseminister Giuliano Amato sõnul lõhutakse kuritegelikku süsteemi jupp jupi haaval pidevalt tegutsedes, koostöö riigi ja kodanikuühiskonna vahel hakkab andma konkreetseid tulemusi. Amato lisas, et maffiabossid ei suuda enam oma tegeliku palet varjata.

Võitlus organiseeritud kuritegevuse vastu on paranenud maffia ringkondades esinevate vastuolude tõttu, vastaspooled on hakanud riiklikele institutsioonidele konkurentide kohta informatsiooni jagama.

Itaalia peaminister Romano Prodi ütles hiljuti antud intervjuus, et Sitsiilia ühiskond on teinud maffia vastu ühinedes märkimisväärse arengu. Prodi sõnul on aga kahetsusväärne, et sama pole toimunud Calabria maakonnas, mida võib pidada Sitsiilia maffia mandril asuvaks partneriks.

Esmaspäeval toimunud operatsiooni käigus tulistas politsei surnuks 1993. aastast jooksus olnud Sitsiilia linna Gela väidetava maffiabossi.