Itaalia on otsustanud üheks aastaks peatada tuumaenergia taaskasutuselevõtu plaanid. Riik sulges oma tuumareaktorid aastal 1987 pärast Tšernobõli katastroofile järgnenud referendumit. Tuumaplaanide külmutamine tühistab juunikusse planeeritud referendumi, mis oleks otsustanud, Silvio Berlusconi valitsuse kavatsuse üle kliimasoojenemisega võitlemiseks tuumaenergia juurde tagasi pöörduda.

USA-s läbiviidud rahvaküsitlus näitab, et Jaapani sündmused kasvatasid tuumaenergia laialdasema kasutuselevõtu vastaste ameeriklaste hulka. Erakätes olev küsitlusettevõtte Pew Research Center andmetel oli oktoobris uute tuumajaamade ehitamise vastu 44 protsenti küsitletud täiskasvanutest, praeguseks on vastaste arv kasvanud 52 protsendini. Samal ajal on kasvanud poolehoid naftapuurtornide kasutamise suhtes ja on nüüdseks jõudnud 60 protsendi tasemele. Viimane langes seoses läinudaastase Mehhiko lahe naftakatastroofiga 44 protsendini.

ÜRO peasekretär Ban Ki Moon kutsub riike üles tuumamajandust rahvusvahelisel tasandil üle vaatama. Tema sõnul algavad ÜRO-s peagi arutelud, kus pannakse paika, kuidas riigid peaksid oma tuumaprogramme üle vaatama ja olemasolevaid süsteeme tugevdama.