Ja niipea kui Ivanišvili hakkas poliitikas suurpuhastust nõudma, võeti talt Gruusia kodakondsus. Olles Venemaa kodanik, oli ta võtnud ka Prantsuse kodakondsuse ja Gruusia võimud otsustasid, et kolmikkodakondsust ei luba ükski seadus. Kuni talle Gruusia passi tagasi ei anta, ei saa võitnud bloki juhist ei peaministrit ega presidenti. See barjäär võib rikkuda kogu Ivanišvili võidurõõmu.

Ivanišvili jätkab ka pärast valimisi president Mihheil Saakašvili süüdistamist ja nõuab tema tagasiastumist. Valimisliit Gruusia Unistus, mis kogus ligi 54 protsenti hääli valitseva Ühendatud Rahvusliku Liikumise 42 protsendi vastu, peab ilmselt peaministriks leidma kellegi teise – näiteks juba neli aastat opositsiooni eesotsas olnud endise ÜRO-suursaadiku Irakli Alasania.

Vene-meelseks Gruusia igatahes ei muutu, selleks on USA investeerinud Gruusia poliitikasse veelgi rohkem kui Venemaa. Ivanišvili lubab küll avada Moskvas uuesti uksi, mis 2008. aastal sulgusid, aga Moskva esimesed ultimaatumid võtaksid Gruusia küljest kaks tükki (Abhaasia ja Lõuna-Osseetia) ja seda oleks isegi Ivanišvilil raske rahvale õigustada.